HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

A szovjet-orosz űrkutatás története - blogajánló

2018.05.27. 10:20 Sigismundus

A szovjet-orosz űrkutatás története, bár nagyon régi, mégsem eléggé ismert, szerintem. Sok legenda kering a köztudatban Gagarin "állítólagos" útjáról, "fent felejtett" első űrhajósokról.  

Felfedeztem egy blogot amelynek szerzője, orosz forrásokra és visszaemlékezésekre alapozva, rendkívül részletesen írja le ennek a történetét. Választ kaphatunk arra hogy a fent említett két legenda valóságban hogyan is történt, és mi is ezeknek a valóságmagva. 

Félreértés ne essék, nem holmi megszépítő, heroizáló írások ezek (mint amelyek manapság is terjednek magyar és egyéb oldalakon orosz-szovjet témákban). A valóság az önmagában is hátborzongató, és elképesztő. Tervezőirodák, főmérnökök egymás elleni harcai, alapvető technikai hibák, előre már látott veszélyhelyzetek figyelmen kívül hagyása. Mindezek ellenére mégis, nem csak propagandaszinten sikerült remek eredményeket elérniük évtizedekig.

 Szóval lehullik a titkosság fátyla, és olvasható a Space Marine blog !  

komment

Címkék: történelem blogajánló oroszok földönkívül

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr6514005570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.