HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Kockás Magazin 66. - UPDATE - Szavazás (2019.04.08)

2019.04.02. 18:29 Sigismundus

Megjelent az áprilisi is, és nagy az örömöm, mert több kedvencem is jó történetekkel jelent meg.

Lássuk, a tovább után...

Véget ért hát Mike Blueberry és kompániájának kalandjai, csekély 15 oldalban lezárva. Nem voltam oda a történetért, nem az én műfajom, de azért kíváncsi voltam hogyan ér véget ez a kultikus, sokak által dicsért történet. Nos ez a lezárás azonban alulmúlt mindent, legalábbis nálam. Van olyan hogy a főhős, vagy főszereplő az jól pofára esik a történet végén. Ez rendben is van, teljesen elfogadott hogy nem minden happyend. Na de ami ennek a sokrészes történetnek a lezárása lett, az a TV sorozatos nyelven nyuszi-a-kalapból megoldásnak hívják. És nem nagyon díjazzák.

blueberry_66.jpg

Már az első részről írt ismertetőmben kifejeztem kétségeimet hogy a sok összeesküvés, átverés, csapda már túlzás. És a legvége is ilyen lett, egy olyan összeesküvés, átverés, amiben minden főszereplő át lett verve, egy mellékszereplő által, aki persze hogy kezdettől tudott mindent... Túlbonyolították, aztán gyorsan keresztbe vágták.

Volt rövid kis Leonard és Gai-Luron is két-két oldalban.

És akkor most térnék át az örömhírekre.

Herkules a hős. Rendíthetetlen folytatja harcát az ősi ellenségek, Parkőr, a Kertész és a Polgármester ellen. Ehhez a harchoz már egy unokaöcsi-Hekules is csatlakozik, tanulni nagybácsijától a jót és a hogyant..

herkules_66.jpg

Kockás Magazin 60-as száma.

Campbellék története is folytatódik, igaz most kissé tinifilmes a történet, de legalább lineáris, a 65-ös számbeli történetnek ez folytatása. Bár, mondjuk, az elején az a tábor, az el lett vicceskedve. Valóságban nem ilyen hóka-móka-kacagás volt.campbells_x.jpeg

Újrakezdődött a nagy klasszikus, Valerian és Laureline kalandjai. Újabb a Földről, emberfajzatokról mit sem tudó világokba vezet véletlen útjuk, egyelőre még csak az alapprobléma van felvezetve. Tetszik a rajzolás, szokás szerint. De tetszik az is, hogy a két főhős némi emberi gyarlósága, szenvedélye itt sincs elrejtve.

natacha_2_66.jpg

Kockás Magazin 60-as száma.

És a végére szintén nagy klasszikus, Natacha a szexi szőke sztyuardesz ezúttal 17 oldal hosszan ment meg sokakat. Segítőtársa ezúttal is Walter nevű munkatársa, aki mégsem olyan málé mint elsőre hittem, inkább némi elfojtott agresszivitás, düh lakozik benne. A sztori az fordulatos, látványosak az akciók, a karakterek kissé komikusak néhol, de a sztori az komoly. Le sem tagadhatná azért a korát, hogy 70-es évek. Concorde, utcai telefonfülke, szalagos magnó, és bakelitlemez-gyűjtemény képviselő a csúcstechnikát itt. De jöhet !

komment

Címkék: francia képregény kockás magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr3014729905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.