HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Karosszéktábornok – Csataleírások az utolsó kilőtt töltényig – blogajánló.

2019.03.05. 19:06 Sigismundus

Egy újabb jó blogajánló, ezúttal katonai témában. Katonai témájú könyvek, játékok, részletekbe menő csataleírások, alig hallott csatákról.

Van egy blog melynek lelkes gazdája már jó ideje írja. Fő témakörei :

Katonai hadászati könyvismertetők, akár antikvár, akár új magyar és külföldi megjelenésűek.

Egy bizonyos táblás hadijáték újabb és újabb csatái. Bevallom ezeket a posztokat nem szoktam elolvasni, nem igazán ragadott meg a játék, bár ahogy olvasom, komoly rajongói találkozók is vannak.

Kiállításokról, és vártúrákról élménybeszámolók, sok képpel, és véleményezéssel.

Némi haditechnikai ismertető főleg tankokról, hajókról.

Katonai alakulatok története, olyan érdekességek mint a lengyel szárnyas huszárok, vagy a kevésbé ismert, szovjet szervezésű lengyel Berling hadsereg. Úgy általánosan is elmondható, a blogon nagy a lengyel vonatkozású cikkek aránya.

Kedvenceim azonban a csaták, hadjáratok leírásai. Részletekbe menő, mint a felszerelések, mint a hadvezérek bemutatásában, mint a hadműveletekben történésekben, akár órákra lebontva. Kis túlzással olyan alaposak ezek, hogy megtudhatjuk belőlük, melyik csatában ki hányat lépett és milyen irányban. Többrészes posztban az osztrák-porosz háború, majd a francia-porosz. Olyan, addig nem is hallott háborúk tengeri csatái mint az 1463-as Wistula-öbölbeli, vagy az 1627-es oliwai(ma Gdansk) tengeri csata. Természetesen a Lengyel Királyság volt az egyik résztvevő fél mindkét csatában...

Szóval érdekes, máshol nem megírt témák kerülnek terítékre, érdemes böngészni a tartalomjegyzéket.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem blogajánló katonai lengyelek II vh

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr4114505534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.