HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

A 60-as Kockás Magazin, október.

2018.10.12. 07:01 Sigismundus

Először is, Nagy Köszönet a kilencedik.hu képregényoldalnak, az előző, 58+59-es Kockás ismertetőm ajánlásáért, köszi még egyszer.

Közelít az újság az egy évhez, ígéretes ez, adjunk a PRnak, had szóljon ! Sok kicsi, és egy nagy, ez a mai termés, kezdjük is, a kicsikkel.

A hátlapra jutott egy Kid Lucky, ami a Tartalomból kimaradt.

hercule_60.png

Gai-Luron sztorija nem sok érdekeset kínált, legfeljebb annyit, hogy milyen volt a francia vasút 50 éve. Kb. akkori ugyanis ez a kétoldalas kis helykitöltés.

Leonard mester sem a leg-világmegváltóbb ötletével, és legviccesebb 3 oldalas sztorijával jelentkezett be.

Herkules, a Hős. Két dologra jöttem rá ezekkel az, Erroc írta, Yannick rajzolta szériával kapcsolatban. Egy, minden nőt ugyanolyan arccal rajzolnak meg. Kettő, tuti biztos, egy hamburgerlánc támogatja őket.

Spirou és Fantasio aktuális kalandja, betépett gombászás az erdőben. Elmegy, de jelezném, van nekik hosszabb és jobb sztorijuk is rengeteg.

cubitus-_60.png

Cubitus a jegesmedve, aki mellé Pompad úr a macska is csatlakozott. Úgy tűnik, ők ketten valami vicces oktatóképregény-féle gyerekeknek. Mindenesetre egy KisKockás ha indulna, őket beletenném, hogy a mai srácokkal is megkedveltessük ezt a műfajt.

Kevin és családja, aranyos kis történet, egy motoros családon belüli, nehezen kifejezhető érzelmekről, érzésekről, félre-értésekről, tetszett.

Green Manor. A sok zseniális bűntény és elkövető után végre történik más és megjelenik végre a korszak egy híres valós alakja is.

green_manor_2_60.jpg

Cosmik Roger. Újra száguld kedvencem a Galaktikában, hogy küldetését teljesítse. De sok az akadály és buktató, nem várt rejtélyekről nem is beszélve ! De ami miatt mérges vagyok, az a már sokat emlegetett időrend ! Nehezen hiszem el hogy Roger kalandjait nem lehet, nem-visszafelé haladva leadni !

És a végére jutottunk el megint a nagyágyúhoz, az újság első harmadát elfoglaló Blueberry-hez.

Talán csak emlegetni olvastam a nevet, itt és ott, hogy ez is nagy klasszikus, sokkötetes francia-belga képregényremekek egyike, akárcsak a Valerian sorozat. A western az soha nem volt kedvencem, a régi Kockásokban Apacs kapitány kalandjait sosem kedveltem. (Karl May az más) szóval azért voltak fenntartásaim. Hogy mi a véleményem?

Blueberry-re mondják azt hogy antihős. Nagypofájú, büdös alak, sodródik az eseményekkel, belekeveredik a bajba, vagy magát sodorja bele. Eddig nem sok pozitív emberit találtam benne. És a többi szereplőben sem, nagyon sablonosak, sztereotipek. Vicces és piás ír csavargó, nyársat nyelt jenki tisztek, nagyszájú vagy alázatos, de végül mind begyávuló mexikóiak. Indiánok még nem szerepeltek, csak emlegették őket, feketék és nők még említve sem. Na majd később.

blueberry_60.jpg

Maga a küldetés túl fifikás, túl aprólékosan van megtervezve, túl hangsúlyozzák a megtévesztést. Az ilyen túlbonyolítás manapság is megöl egy titkos akciót, 150 éve meg, a távíró előtt nem igazán volt szükség ennyi álcára, álhírre szerintem.

Szóval még nem igazán barátkoztam meg ezzel. A képek persze szépek, az akciók mozgalmasak, ez tény.

Ez volt a 60-as. És mi várható 61-ben, mindössze hat képregény. Blueberry folytatása, meg a Partizánok újabb kalandjai (remélhetőleg nem címlapon, vigyázat, október !!) lesz a két nagy, Green Manor rejtélyes szekrényei és elfalazott szobái sem ürültek még ki. Jön Herkules a hős, és Leonard. Na meg egy újdonság, Iznogoud címmel. Sejtésem szerint egy újabb klasszikus.

Szólj hozzá!

Címkék: retró képregény kockás magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr8814289837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.