HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Kockás Magazin 67 ismertető és Szavazás !

2019.05.01. 17:48 Sigismundus

Éljen május elseje, a munka ünnepe. Ünnepeljük hát némi Kockás olvasással. Az aktuális szám tele van jókkal, lássuk.

Kezdjük most az új nagyágyúval, az Abraham Stone-al. Joe Kubert amerikai képregényrajzoló egyik, kései sorozata, valamikor a kilencvenes évek elején rajzolta, más sok egyéb szuperhősös sikersorozat és magazinvezetést után. A történet, egy pennsylvaniai farmersrác, Abraham Stone bekerül a nagyvárosba New Yorkba, az 1910-es évek elején. Hamar beindul karrierje amikor egy verekedésben átrendezi két ír rossz-arc képét.. Aztán kiderül, Abe nem megszökött otthonról unalomból, egész más a története, célja van. A környezet, New York, az első világháború előtt, nagyváros, felhőkarcolók, bérlakások, nyomor, zsúfolt gyárak, kocsmák, alagsori lakások, ír banditák. És a csúcstechnika, Ford-T Modell, és némafilm, Chaplinnel és Mary Pickforddal. Ilyen helyre érkezhetett a kis Vito Corleone is. Nos, tetszik, jobban bejön mint Blueberry. Az első kötet felén vagyunk túl, de jöhet még a többi is szépen.

abraham_stone_67.jpg

Következő kedvenc, a Valerian és Laurienne folytatása, két hősünk elszakadnak egymástól felderítés közben. Megint csak remek, fantáziadús rajzok, az egésznek megint van amolyan elsüllyedt Világok/Csodák Udvara hangulata. A történet még csak most kezd felpörögni valójában, érdekes lesz a férfi-női szerepek bemutatása.

valerian.jpg

Green Manorba még mindig jut rejtély, a misztikumra, mítoszokra a modern viktoriánus tudomány ad választ.

Herkules a hős! Modern hőstörténet egy hősről, aki megment minket a modernkor veszélyeitől hősiesen !

Campbellékel zárom a nagyokat, a kalózcsalád története folytatódik, bonyolódik. Bár kissé belemagyarázós a kalózéletet és a lepratábort úgy bemutatni mint mai szemmel is felvilágosult és szabad emberek közösségét, de elmegy. Van némi humora is, nem vérkomoly.

campbell_67.jpg

Volt még Gai-Lurion az ötvenes évekbeli francia nagyonvidékről megint. Volt újdonság Greg és Grog néven, két ősember egyoldalas kis története, és befejezésnek Kid Lucky.

Szavazás !

  

Szólj hozzá!

Címkék: francia képregény kockás magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr4714798194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.