HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Kockás Magazin, 61. szám.

2018.11.04. 17:16 Sigismundus

Sok új nem lesz ebben az ismertetőben. Sőt, sok minden sem, mivel összesen 6 képregényt tartalmaz, és ebbe a hátlap 1 oldalas Leonardját is bele kell érteni. Lássuk, most a nagyokkal kezdem, a kicsik felé.

blue_61_2.jpg

Folytatódik Mike Blueberry története, aki nem volt oly rég Mexikóban, de már véresre verik, megfenyegetik, és találkozik végre egy femme fatale-val, Chihuahua Pearl-el, aki a sztori névadója. De akkor lehetett volna akár lefordítva Chihuahua Gyöngyeként a történet címét közölni. Nem ez az egyetlen problémám a szöveggel. Minden második ember sombrerós, ponchós borostás képű és bajszos. Szóval tudjuk hol vagyunk, Mexikóban, el se lehet téveszteni. A párbeszédek mindegyike tele van spanyol szavakkal affektációval, feleslegesen. Muchas gracias, chino, chico, churro, cabbalero, gringo. Csak úgy sisteregnek mint egy sülő burito. Már fárasztó, minden mondatban legalább egy. De ha már ennyire a nyelvi háttérre rámentek, az angolszászok beszédjében is röpködhetnének a go hell, yes Sir, well done, shut up, oh my god kifejezések a megfelelő helyeken. Szerintem.

blue_61.jpg

Második a Partizánok – Y Kommandó. Örömmel láttam, hogy a kezdőlap felső felében egy jó kis ismertetőt kapott Julio Radilovic - Jules. Nagyjából azt tartalmazza amit én már az 56-os szám ismertetőjében kiderítettem. Plusz információ, hogy a Partizánok sorozatról kiderült, ezt bizony nyugati rendelésre, 1960-ban. a holland Eppo magazinnak (itt jelent meg Agent327 is) készítették eleinte. Szóval nincs tele partizánideológiával, etnikai hátterekkel, max egykét vörös csillag és jugoszláv zászló itt meg ott, dísznek. Viszont van benne bőven brit kommandós, és némi humor. Savanyú angol őrnagy, bohém skót hadnagy, a főszereplő Dragon őrnagy (mert hogy is hívhatnának egy külföldnek írt brit történetben másként egy brit tisztet mint Dragon/Sárkány..) És a szép szőke partizánlány Mujna, Dragon őrnagy egyenlőre plátói szerelme. Szóval nem kell aggódni előre és feleslegesen, ez inkább egy brit háborús történet, aminek a helyszíne épp a Balkán.

partizans_61.jpg

Csak azt nem értem, ha megvannak a külföldi alkotók kis életrajzai, (Martin Lodewijk, Yves Challand ) akkor azokat miért nem akkor rakják az újságba amikor az általuk készített képregény először megjelenik? Miért akkor amikor már egy-két rész lement belőle?

És ezzel a 61-es szám kétharmadán túl is vagyunk.

Ami még volt, Green Manor, egy szokásos viktoriánus rejtély, tele torz pofákkal.

green_manor_61.jpg

Herkules a hős. Megint az újabb Yannick+Erroc -féle, a hős fogalmának új értelmezése. Ezt a sorozatot legalább időrendi sorrendben adják le, ellentétben Cosmik Rogerrel.  A sztori vége érthető az előzőek ismeretében.

hercules_61.jpg

Újdonság az Iznogoud. Amit lehet róla tudni, a címszereplő Bagdad álomszuszék kalifájának helyettese, aki nagyon szeretne a főnöke székébe ülni. Írta René Gosciny. Nekem nem jött be ez a rész, maradok az Asterixnél. A franciáknak azonban tetszhet, mert filmben is megcsinálták.

iznogoud_61.jpg

Leonard, egy oldalnyi helykitöltést kapott a hátoldalon.

Ennyi.

Izgalmasabb és több lesz a következő 62-es szám. Úgy tűnik itt a sok kicsi elve érvényesül majd. Ami folytatódik, Blueberry, Green Manor, Gai-Luron, Herkules, Iznogoud, Állati dokik, Aszfaltbetyárok, és Kid Lucky. Ami új, és érdekes, Natascha szőke légi utaskísérő kalandjai, klasszikus. És ami a nagyágyú lehet Blacksad......!!!!

Szólj hozzá!

Címkék: képregény kockás magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr2814352455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.