HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Kockás Magazin, 57-es szám, június.

2018.07.28. 17:32 Sigismundus

A címlapot Cosmik Roger kapta meg, és száguld ki tudja hova, ki tudja mi elől.

cosmik_roger.jpg

Az ő aktuális kalandjára nincsen panasz, pia és könnyű pénz, és mindennek az ára Rogeren behajtva.

A nagyágyú egy belga képregénysorozat első része, a 2001-ben indult Green Manor. A viktoriánus Anglia biztos terep, ha valaki rejtélyekről akar írni, rajzolni kalandokat. Gyarmatok egzotikuma, tudományos és technikai felfedezések, a társadalmi osztályok, évszázados történelmi események, Sherlock Holmes klónok... Bőséges anyagot szolgáltat, csak választani kell. A belga író+rajzolópáros is így tett, nem esett le az aranygyűrű az ujjukról, ha Anglia nagyobb figyelmet kaphat, hát legyen Anglia. Kezdésnek egy diliházban nyitunk, majd átmegyünk a címadó Green Manor klubba, hogy benézzünk tiszteletreméltóan évszázados falai, padlói, kandallói és bútorai mit igyekeznek elrejteni. Tetszik a rajzstílus, ahol belső jelenet van, azok aránylag sötét színűek, félhomályosak, ahogy egy korabeli módszerekkel megvilágítható helyiséghez illik.

green_manor.jpg

Leonard hozta a kötelező formát, a szokásos Famulus alázással.

Kozmikus Őrjárat dettó, egy oldalas.

Lánglovagok, megérkeztünk a XX. és XXI. századokba, annyira nem nyert meg, mint a középkor.

Kid Lucky, aranyos kis egyoldalas apróságok, ha egy mai tizenévessel akarnám megkedveltetni a Kockást, az ő kalandjait adnám a kezébe.

Gai-Luron sztorija sem rossz, igaz ő alig szerepel benne. De legalább időben is belőhető, hogy ez nagyon klasszikus, erősen hetvenes évek eleje, még mosóteknő van használatban. Azért furcsa belegondolni, hogy ezeket a kedves kis sztorikat ugyanaz a Marcell Gottlib rajzolta, aki a Kreténben megismert Perverz Tatát is.

Herkules sztorija elmegy, bár azt kell mondjam, sajnos, nem olyan jók ezek mint régen. Szívesen fogadnék ebben is némi retrót, olyan kalandokat amiket a régi Kockásban nem olvashattunk.

Már csak azért is, mert van az aktuális számban még két olyan képregény, ami bizony retró a javából.

Bob de Groot belga rajzoló is a brit hangulat-brandet lovagolta meg, még 1959-ben amikor (némi névváltoztatás után) megszületett Clifton ezredes, veterán pilóta és nyugállományú MI5 (belső elhárítás) tisztje. Bajusz, pipa, megfontoltság ami kell, Clifton ezredes 60 éve üldözi Britannia ellenségeit rendületlen. Igaz, francia nyelvi piacon örvend igazán nagy népszerűségnek, angolul alig jelent meg. Jöhet még, és jönni is fog.

clifton.jpg

Még húsz évet vert rá erre a Spirou és Fantasio sorozat, mely 1938-ban indult és tart azóta is jó pár ráncfelvarrás, újratervezés és író+rajzolócsere, rajzfilmek, és film után is. Két fiatal srác (meg egy mókus és gepárd, mert Tintinből csak egy van, egy kutyával, akkor ketten két állattal még nagyobb siker.) kalandjai a Világ minden kontinensén. Vagy éppen a fiktív Champignac kisvárosban, ha a Világban épp nincs mit megmenteni. Na őket is olvasnám még, és rájuk is van ígéret hogy lesz még.

spirou-ensemble1.jpg

Hát ennyi. Továbbra is hiányolom a rövid kis ismertetőket, mit is láthatunk, mert oké, én utána olvasok és leírom/belinkelem, de nem mindenki.

A Kiadó kérése, (és az enyém is) hogy akinek tetszik, érdekli, vagy csak kedvében akar járni ismerőseinek, kattintson a honlapra, kattintson a faceboook megosztásra. Nagy segítség, és nem kerül semmibe.

komment

Címkék: retró képregény kockás magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr6714147391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.