HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Ismertető az 54. és 55. Kockás Képregény Magazinról.

2018.04.30. 11:03 Sigismundus

Ez így most egyben lesz. Úgy tűnik van vásárló, és Facebook rajongói csoport, bár igazán 1 év után merek nyugodt lenni majd. Határozottan jó ötlet volt a több részes sorozatok beemelése eddig, bár az első három újságban a java véget ért, de van több új is ! Lássuk, konkrét részleteket nem árulok azért el.

kevin_3.jpg

Az apróságok. Magyar képregény sajnos ebben a két számban sem szerepel.

Van több Állati Dokik, és Aszfalt Ördögei, ráadásul egyik crossover rész, ahogy TV sorozatos nyelven mondják. Kozmikus Őrjárat és Nyomingerek, a szokásos egy-két oldalas helykitöltés, belefér.

Új, és nem tudom hova tegyem, Gurmanék, akik valami sörrajongó vidéki família lehetnek, egyoldalas poénok erre akarnak kimenni legalábbis.

Gai-Luron egész meglepett ebben a két számban, ezek a részek tetszettek, semmi depi semmi szuicid önsajnáltatás, méla kutyánk nagyon is aktív lett.

Leonard és terrorja Famulus ellen folytatódik mindkét részben, a szokásos.

Herkules az 54-es számban önálló kalandot kapott, nem hosszút, de hősként meg kell küzdenie az őt kicsinálni akaró illúzióval, amit túl is él. Az 55-ben viszont megint gyagya történet, Piffel és Szépalmásival, ez vacak.

Kedvencem Cosmik Roger, csak az 54-ben kapott egy részt, Az 55-ben nem szerepelt, de ígéret van itt az 56-ra. Azért zavaró hogy inkább visszafelé haladunk az ő időrendjében, mert a története lineáris, a sztorik nem tetszés szerint felcserélhetőek. Megtudhatunk új dolgokat róla és szerelméről, miért is menekül a Föld elől Roger. Ha így haladunk vissza, kb a 60. számban láthatjuk, hogyan és miért indult útjára a kalandor.

Thomas Silane. Végre vége, mondom erre, mert a megoldott hatalmas bűnügy az igen ostoba. Tudálékos és hosszadalmas, minden mondat vagy mozdulat külön képkockát kapott. Ami köré viszont írhatták volna valóban a sztorit, a misztikus fényképező, az kapott a végén pár kockát. De nem egy nagy cliffhangert. Az 54-ben ért véget ez a sztori, és nincs ígéret folytatásra az 56-os számban.

És jöjjenek az újak.

Lucky Kid, allias Lucky Luke. Nem voltam különösen nagy rajongója az Alfa magazinban, és általában nem szeretem az ilyen, dolgozzuk-fel-gyerekkort-ha-már-nincs-más-ötlet megvalósulásait. De ez a két rész tetszett, ötletesek voltak, és jól megrajzoltak.

Kevin a kölyök. (eredetiben Litteul Kevin) Rájöttem hamar, az 54-es szám után, hogy én ezt már ismerem. A Egy Hahotában Kretén-Mad 1996/4-es számában szerepelt már a kissrác, valamint kemény motoros apukája és dögös szőke anyukája, egy puccos vendéglőbe mentek volna ünnepelni. Na őket már akkor is megkedveltem, emlékszem. Ilyen külvárosok-népe, Sons of Anarchy franciában, lightosan, humorral. Most is jó sztorikat kaptak, mindkét számban, és lesz az 56-ban is, jöhet-jöhet.

kevin_2.jpg

Lánglovagok, 54 és 55. Amennyire nem tetszettek korábban, annyira tetszett ez a két rész. Talán mert itt a francia középkorban próbálták meg elhelyezni a tűzoltóság, rohammentősök kialakulását? Ráadásul az egyik sztori, Nostradamus által is előre jelzett, valós történelmi eseménnyel foglalkozik Tetszenek a rajzok, ötletesek.

Ami még új, az 54-ben, a Csillagok Háborgása, amely Jabba a Hutt szemszögéből meséli el a Han Solo sztorit. Nem vagyok Star Warsos, de ez tetszett, ötletes volt. Alig feltűnő de jó pop-kult poénokkal, ami miatt érdemes a hátteret is megnézni alaposabban. 4 oldal, tetszett, és lesz az 56-ban is.

Másik új, ami nem ennyire jó, inkább csak szórakoztató, az Isten megteremté a focit, az Édenkerttől, napjaink fociörületéig.

Na és most értünk el a nagyágyúhoz, a kultikus tiszteletnek örvendő, de általam még nem ismert Valerian-hoz.

valerian.jpg

Nem sokat tudtam erről korábban, csak néha olvastam említve a címet, hogy régi nagy klasszikus (értsd 60-as 70-es évek). Amikor híre ment hogy Luc Besson ezt is megfilmesíti, akkor került elém több cikk is a magyar neten, hogy ki-is, mi-is ez a űropera. Na meg azt hogy ebből sokat merített már az Ötödik elemhez is Besson, meg a Star Warsba is loptak innen nem keveset, oly sok a hasonlóság. A film úgy hallom bukás lett, látványos, de nem nézett igazán.

Szóval nagy volt az érdeklődésem. Az Ezer Bolygó Birodalma a sorozat harmadik kötete ugyan, de sokak szerint ez a legjobb, innentől lett a Valerian (és Laurienne) az ami, a rajongott képregény.

Nos az 54 és 55-ös számban amit láttam, az alapján én is egyetértek, nagyon tetszett amit kaptam. Maga az alapsztori nem nagy újdonság, de sebaj, a részletek a lényeg. Gyönyörűen megrajzolt képek, mozgalmas akciók, jól kidolgozott kalandok. Az egésznek olyan Les Mondes engloutis (Az elsüllyedt világok) képregényváltozatának hangulata volt. Ezt még 25 éve, a Városi Könyvtárban tudtam végignézni, ahová eredeti francia példányok kerültek valahonnan, valahogyan. Nagyon tetszett, főleg a Csodák Udvara / La Cour des Miracles rész. 

Szóval ezt a retró érzést is sikerült megfognia a Valeriannak. Már várom nagyon a folytatást, ez is nagyon jó pont a kiadónak, hogy a Freddy Lombard és Agent 327 után ezt is eljuttatta hozzánk.

Mi lesz az 56-ban? Valerian, Cosmik Roger, Kevin említve lett, lesz Leonard, Lánglovagok, Gai-Luron, és Csillagok Háborgása, és ígérnek végre Krapulaxot is. Ami a legérdekesebb az egy nemes egyszerűséggel Partizánoknak címzett lesz, melynek bélyegképe, egy, sapkáján vörös csillagot viselő szőkeség. Ezmilesz?

Szólj hozzá!

Címkék: francia retró képregény kockás magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr5713880668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.