HTML

Csak úgy irkálok.....

Egyik téma adja a következőt. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, nos szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellen- vélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Tobruk - Cseh II. világháborús film - 2008. - Filmeshogyvolt.

2019.09.22. 09:45 Sigismundus

Mai filmeshogyvoltomban egy új sorozatot szeretnék indítani. Második világháborús nagy filmek tekintetében főleg brit, amerikai, német és szovjet filmek dominálnak. Érthető, ők voltak a nagyok. De készültek más korabeli, vesztes vagy győztes hadviselő országokban is feldolgozások hadseregeik, katonáik nagyapáik tetteiről. Lengyelekről már rég sokat tudhatunk, de harcoltak ám csehszlovákok is !..

Szólj hozzá!

Címkék: afrika film olasz katonai csehek lengyelek II vh filmeshogyvolt

Kockás Magazin 71.-es szám, és az őszi Kockás Különszám ismertető.

2019.09.07. 17:30 Sigismundus

Nem mindennapi ismertető lesz, mert az aktuális Különszámba bekerült egy, minden eddigieknél részletesebben, és mélyebben magyar vonatkozású francia-belga képregény is. A 71-es szám, és a őszi Kockás Különszám egyéb sorozatai mellett erről fogok most részletesebben is irkálni, de csak a poszt legvégén, kerülendő a spoilerezést. Valamint irkálok az angolszász-kultúrális dominanciáról.

Szólj hozzá!

Címkék: francia történelem képregény kockás magazin

Magyar Időminisztérium – Második fejezet. - 1899 szeptember 20. - Várnagy Borbála.

2019.09.01. 13:13 Sigismundus

Az egyetemi előadó telve volt hallgatókkal. Hollák tanár úr előadása a testőrírókról ma szokatlanul sok irodalomérdeklődőt vonzott, más karokról is. Általában semmi sem törte meg az előadást, most azonban egy jelentkező is akadt, aki kérdezett. Hollák tanár úr leereszkedő mosollyal intett neki, hogy nosza, szóljon csak bátran.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem fantasy időminisztérium magyar időminisztérium

Magyar Időminisztérium – Első fejezet. - 1708 augusztus 10. - Csejkőy Márton.

2019.08.18. 15:21 Sigismundus

Minden jog fenntartva. Az itt megírt karakterek, ötletek, történetek a saját szellemi munkám gyümölcsei, saját tulajdonom, felhasználni, egy esetleges valóban megvalósuló Magyar Időminisztériumban, csak az Én megkérdezésemmel, beleegyezésemmel lehetséges..

Szólj hozzá!

Címkék: történelem fantasy időminisztérium magyar időminisztérium

Mégis lesz Magyar Időminisztérium !

2019.08.14. 13:57 Sigismundus

Van szerencsém bejelenteni, elsőként a magyar neten adva hírül, hogy lesz Magyar Időminisztérium.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem fantasy időminisztérium magyar időminisztérium

Kockás Magazin 69. és 70. ismertetők. És ne feledjük, augusztus végéig lehet a Kiadónál véleményt nyilvánítani !

2019.08.11. 20:32 Sigismundus

Már már jó másfél hónapja, hogy a 69-es szám megjelent, nem volt hangulatom és időm nekilátni. Inkább bevártam a 70-est is. És jól tettem! Mert volt a 69es számban több olyan képregény is, amiből kezdett elmenni a kedvem kissé, de a 70-es számban a folytatásuk az újra visszaadta a hitet. Ilyen volt pl, a Throgal, és Campbellék. Lássuk, lesznek kis részletezők, és lesz Ferenc Ferdinánd is, ahogy eddig nem ismertük.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem képregény fantasy kockás magazin

El Ministerio del Tiempo harmadik évad - És lesz Időminisztérium negyedik évad is !!!

2019.07.27. 17:56 Sigismundus

Rég vége már az El Ministerio 3. évadnak, és nem írtam róla sokáig. Itt az ideje bepótolni, gondoltam és láss csodát, épp azon a napon olvastam a Jó Hírt, lesz Időminisztérium 4. évad is !!!

Azzal zártam soraim a második évadról, hogy elég gyenge lett, főleg a zárás, remélem visszaáll az első évad szintjére. Szóval jó reményekkel várhattuk a harmadik évadot.

Szólj hozzá!

Címkék: scifi történelem spanyolok időminisztérium

Albert Levente – A hasznos idióta + Az elviselhetetlen ellentmondás - Magyarírók.

2019.07.22. 18:37 Sigismundus

Újabb könyvajánló, ezúttal is magyar írótól, aki krimit írt éspedig és jelenkori, XXI. századit, de nem az Bűnös Noir Budapestre hanem egy vidéki nagyvárosba. Mindenhonnan-ismerős-lehet karakterek és helyzetek, szórakoztató párbeszédek, laza stílus.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv krimi albert levente magyarirók elmúlt2Xév

Rick Atkinson - Hajnali Hadsereg és a Csata napja - Az észak-afrikai és az olasz front. - Könyvajánlók. (és két blogajánló is)

2019.07.05. 06:50 Sigismundus

Mostanában zajlott a D-Day, a normandiai nagy partraszállás számos megemlékezése, világszerte, de főleg az abban részt vevő országokban. Körülnézve a magyar neten, nem sok írást láttam a komolyabb haditechnikai, katonai blogon, oldalon erről. Mintha már unalmas lenne, újat nem lehet írni róla? Meglehet, de legalább egy emlékposzt azért járt volna a teljesítménynek tisztelegve. Én sem erről akarok írni, hanem a nyugati szövetségesek odáig elvezető útjáról. Mert Normandiáról és az azt követőkről rengeteg könyv, film jelent meg már feldolgozva azt. Legismertebbek Stephen Ambrose, és az ő Band of Brothers és Civil katonák könyvei. Amit én ajánlok mindenki figyelmébe az a sokkal kevésbé ismert észak-afrikai és olasz front. Még a csendes-óceániról is több ismertető jelent meg magyarul, mint erről a kettőről.

Szólj hozzá!

Címkék: afrika film könyv francia olasz blogajánló németek titkosszolgálat katonai atkinson ambrose II vh

Második világháborús családi emléktárgyak.

2019.06.27. 20:46 Sigismundus

Két, a második világháborúból maradt családi tárggyal rendelkezem. Én vagyok aki a háborús dolgok után érdeklődik már jó ideje, így nekem jutottak. Mindkét tárgy, némi átalakítás után közönséges háztartási eszközként funkcionál amúgy, évtizedek óta.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem németek oroszok katonai így látom én II vh

Nyári Kockás Különszám, és a 68-as Kockás Magazin. És az újság kiadójának véleményfelmérője !

2019.06.16. 18:53 Sigismundus

Ha újra itt a Nyár és meleg az idő, júniusban két, azaz két Kockásnak is örülhetünk. Ráadásul a Kiadó is elkezdte feltérképezni a kedves Olvasók véleményét egy igen alapos kérdőívvel. Ami a két szám tartalmát illeti, most pár igen merészet léptek, van benne, leplezett, de felismerhető pedofílábrázolás. Van egy erősen vitatott, magyar történelemben is szerepet játszó személy más oldalról is bemutatva. A Valerian és Laurienne-t pedig, a manapság divatos gender-rettegők el ne olvassák, mert ó jajj !, lelkük alapjaiban rendül majd meg ! Kezdjük is az ismertetést, saját felelősségre..…

Szólj hozzá!

Címkék: francia történelem képregény fantasy kockás magazin

James Clawell Ázsia saga 4 - Patkánykirály (King Rat film ) és Forgószél. - Fehérembert alázzák Ázsiában.

2019.06.06. 14:44 Sigismundus

Kína és Japán után következzék a Kezdet és a Vég. Clawell ezen könyvei nem csak az eddigiektől eltérő földrajz miatt kerültek be más válogatásba. Itt nem a diadalmas fehérember nyomul előre gyarmati urakként hanem megszívatják őket, a nem kevésbé ellenszenves helyiek. Saját elmélkedés lesz a Patkánykirály könyvről, ismertetek a belőle 1965-ben készült filmről is sok mindent. Itt megint lesznek azért takarások, utalások. És a végére maradt az egyetlen, nem Távol-Keleti Clawell, a kakukktojás Forgószél, amely 1979 Iránjában történik. Erről is írkálok, elég sokat, és kiderítettem pár érdekeset a valós történésekről is.. Hosszú lesz, de érdemes.

Szólj hozzá!

Címkék: film könyv brit japán irán titkosszolgálat II vh james clawell

Orville, második évad - Ismertetőm a StarTrekkeren - blogajánló.

2019.05.17. 20:55 Sigismundus

Véget ért az Orville második évada is, és megírtam megint az ismertetőt, a StarTrekker blog szíves segítségével.

ov_4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: scifi star trek blogajánló így látom én

James Clawell Ázsia saga 3. – A japán történetek - Sógun és Gajdzsin.

2019.05.07. 21:42 Sigismundus

Kína után Japán jön.

Sógun – mint említettem volt – legismertebb műve, a sorozatnak köszönhetően, és a legbíráltabb is. Van aki nem ismeri? Sokat ennek történelmi valóságáról, hátteréről, szereplőiről nem írok, ajánlom elolvasni hogyvoltomat, ott írtam róla elég sokat. A Gajdzsinról írkálok hosszabban. Itt is kitakarok zárójelbe tett közvetlen spoilereket, de lesznek konkrét dolgok amiket azért elmondok. Például amit megtudtam érdekeset a történelmi háttérről, a történelmi valóságról. És a TV sorozatról. És a magyar könyv kiadásáról. Saját felelősségre tovább...

Szólj hozzá!

Címkék: könyv brit történelem japán james clawell

Kockás Magazin 67 ismertető és Szavazás !

2019.05.01. 17:48 Sigismundus

Éljen május elseje, a munka ünnepe. Ünnepeljük hát némi Kockás olvasással. Az aktuális szám tele van jókkal, lássuk.

Szólj hozzá!

Címkék: francia képregény kockás magazin

James Clawell Ázsia saga 2. – A kínai történetek. - Tajpan és a Nemes Ház.

2019.04.18. 06:27 Sigismundus

A kínai történetek, ahogy Clawellnél ez már szokásos, valójában évtizedekre és évszázadokra visszanyúló történetek. Könyvei közül ezek a legjobban összefüggők, a Tajpanban megismertek a Nemes Házban folytatódnak, persze már főként eltorzulva, legendaként, senki sem ismeri valójában mi is történt 1841-ben (vagy akár korábban is). A Tajpan a rövidebb és talán az ismertebb is, de a továbbiakban azért kitakarom a közvetlen spoilereket. Hátha valaki nem ismeri, de érdekli. A Nemes Házzal nehezebb a helyzet, hatalmas regény, 1200 oldal lett. Megtudható mi lett a Sógun, a Tajpan, a Gajdzsin, és a Patkánykirály szereplőivel. Elárulok néhány dolgot kedvcsinálónak, megírom mit derítettem ki a valódi hongkong-i történésekről, de a komoly dolgokat azt kitakarom: Aki akarja elolvashatja, a teljes Nemes Ház sztorija ettől még nem lesz lelőve, érdemes beszerezni. És szó esik majd a filmről/sorozatról is...

Szólj hozzá!

Címkék: kína film könyv brit japán james clawell

Monthy Python önéletrajz. - könyvajánló.

2019.04.14. 10:35 Sigismundus

Nos sokadjára is. Elolvastam a Monty Python életrajzot.

Összességében tetszett. Nagyjából azt kaptam, amit vártam. A kezdeteket, a háttérmunkát, és konfliktusokat, ellentéteket is. Igaz, ez utóbbiakat nem nagyon részletezték, de azért érezhető Cleese szemben Jones, Idle, és Gilliammel.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat könyv bbc brit monthy python

Kockás Magazin 66. - UPDATE - Szavazás (2019.04.08)

2019.04.02. 18:29 Sigismundus

Megjelent az áprilisi is, és nagy az örömöm, mert több kedvencem is jó történetekkel jelent meg.

Lássuk, a tovább után...

Szólj hozzá!

Címkék: francia képregény kockás magazin

James Clawell Ázsia saga 1. - Bevezető elmélkedés.

2019.03.28. 18:18 Sigismundus

Nagy kedvenc ifjabb korunkból. Főleg a Sógun ugrik be sokaknak, abból is csak a TV sorozat (volt szerencsém anno ezt a hogyvolt-on megírni ). Készült film a Tajpanból is, és kevésbé ismert talán, hogy a Nemes Ház is TV sorozatosítva lett. Írkálok ezekről is, mert kiderítettem jó néhány érdekeset mind a filmekről, mind a könyvekről.

A történetek közt több száz év különbség is van, változó korokban játszódik mindegyik. Ami régen nagyhatalom volt, az a következőben gyenge. A Sors forgandó, és a Történelem megismétli önmagát.. A régi időkben elkövetett hibákat vagy megismétli az ember, vagy tanul belőlük. 

Szólj hozzá!

Címkék: kína könyv brit történelem japán nosztalgia james clawell

Kockás Magazin 65. szám, és a Tavaszi Különszám. - UPDATE - Szavazás ! (2019.04.08)

2019.03.17. 09:11 Sigismundus

Márciusban megint dupla számnak örvendhetünk, ez biztató. Régi és új kedvencek térnek vissza, illetve bemutatkozik megint a francia képregénypiac új üdvöskéinek egyike. Nagyágyúk részletezése a végeken, mint mindig.

Szólj hozzá!

Címkék: retró képregény nosztalgia kockás magazin

Karosszéktábornok – Csataleírások az utolsó kilőtt töltényig – blogajánló.

2019.03.05. 19:06 Sigismundus

Egy újabb jó blogajánló, ezúttal katonai témában. Katonai témájú könyvek, játékok, részletekbe menő csataleírások, alig hallott csatákról.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem blogajánló katonai lengyelek II vh

Megvan a lengyelorszagma.blog !!! - blogajánló!!!

2019.02.18. 19:02 Sigismundus

Még a lengyel filmeket dicsérő posztomban írtam a 2011-ben nyomtalanul megszűnt lengyelorszagma.blog-ról amelyet a legjobb lengyelekről szóló, magyar nyelvű blognak tartok még ma is.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem blogajánló lengyelek elmúlt2Xév

Kockás Magazin 64.es szám.

2019.02.09. 16:37 Sigismundus

Új év, új hónap, új Kockás. Lássuk a medvét, mindjárt a címlapon. A nagyágyút hagyván a végére, a továbbra kattintva olvasható a részletezést..

Szólj hozzá!

Címkék: képregény kockás magazin

Egy újabb NFL évad végére, amelyben csúnya dolgok is történtek Baltimore-ban.

2019.02.01. 19:41 Sigismundus

Megint egy év telt el, amely aránylag jobban telt a Ravens számára mint az előző, de nem vagyok elégedett. Csúnya dolgok is történtek Hollóházán. De kezdjük talán az elején, az alapszakasz kezdetén még ígéretes volt minden.

Szólj hozzá!

Címkék: amerikaifoci baltimore ravens

Gőzsör/Steam Brew- Gőzpunk italok az Eichbaumtól. - sörajánló, és könyvajánló.

2019.01.27. 20:19 Sigismundus

Bár magam is inkább sörkedvelő vagyok, de nem szándékozom a gasztro vagy sörblogok babérjaira törni. Ez a poszt is inkább a gőzpunk+cyberpunk téma miatt jött létre. Magam szerepjátékos emlékeiből (mert voltam az is!) úgy érzem, marginális volt csak az érdeklődés ezen stílusok iránt.

Szólj hozzá!

Címkék: scifi könyv punk sör történelem william gibson

_https.