HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Nyári Kockás Különszám, és a 68-as Kockás Magazin. És az újság kiadójának véleményfelmérője !

2019.06.16. 18:53 Sigismundus

Ha újra itt a Nyár és meleg az idő, júniusban két, azaz két Kockásnak is örülhetünk. Ráadásul a Kiadó is elkezdte feltérképezni a kedves Olvasók véleményét egy igen alapos kérdőívvel. Ami a két szám tartalmát illeti, most pár igen merészet léptek, van benne, leplezett, de felismerhető pedofílábrázolás. Van egy erősen vitatott, magyar történelemben is szerepet játszó személy más oldalról is bemutatva. A Valerian és Laurienne-t pedig, a manapság divatos gender-rettegők el ne olvassák, mert ó jajj !, lelkük alapjaiban rendül majd meg ! Kezdjük is az ismertetést, saját felelősségre..…

Nem árulok el nagy titkot ha elmondom, (akárcsak decemberben a Karácsony) itt is az évszaknak megfelelő a téma, nyaralásról szól több választott képregény ?

Kezdjük az apróságokkal, haladva a közepesek felé.

Állati dokik, van, Cubitus a mindent jól megmagyarázó jegesmedve, és van Leonard szintén. Egy rövidebb történettel csatlakozhat hozzájuk Gai-Luron és Kid Lucky , valamint egyik fő kedvencem, Cosmik Roger is. Utóbbinak rövid kétoldalas, és elég gyenge történet jutott sajna.

Herkules a Hős, több kis kétoldalas sztorival jelentkezik, vívja harcát ősi ellenségei, a Parkőr, és a Kertész ellen.

hercule_x.jpg

Herkules Piffel, és Szépalmási proffal, a Különszámban is megjelenik, két hosszabb kaland erejéig.

Gai-Lurion szintén kapott egy hosszabb, és fantasztikus történetet.

A felnőtt Lucky Luke, ahhoz képest hogy korábban, Alfa magazinban nem kedveltem, itt egész jó történetei jelennek meg, most a Különszámban.

Iznogoud nagyvezir tovább folytatja ármánykodását, mint a 68-as számban, mint a Különszámban is. Biztos van akinek tetszik.

Rahan, a Tűzhajú bőrgatyás őskori hős is kapott kalandot, holmi bőrbikinis amazonok társaságában. Akikkel megint nem kezd semmit, jó lenne tudni, hogy az egész Rahan kollekció ilyen látványosan aszexuális, vagy lesz/van benne amikor a Tűzhajú azért fellángol és nem csak pajtáskodva integet a dögös ősnőknek?

rahan_68.jpg

Megválaszolom mindjárt, igen, vannak ilyen részek. Jöhetnének már, felnőttek vagyunk....

Na és a komolyabb darabokra térek rá.

Előző posztban, lelkesedtem az Abraham Stone-ért, mostanra ebből jelentősen visszaveszek. A sztori, nos meglehetősen sutára-butára sikerült, a drámaian vicsorgó arcok és kiguvadt szemek nem segítették a Hatalommal való leszámolást. Ami viszont pozitívum, a korrajz, a háttér, a környezet, az nagyon tetszik.

Valerian és Laurienne. Genderrettegők itt forduljanak meg és fussanak messzire, mert a férfi és női szerepek oly egyedi ábrázolása és elgondolása van itten, amitől sóbálvánnyá válnak, ha nem vigyáznak. Aki viszont bátor, és bírja lélekkel, az egy nagyon jó, részleteiben is kidolgozott szép klasszikus sci-fit olvashat tovább jutalmul.

laurienne.png

Laurienne-nek némileg jogosan, elég rossz véleménye van rólunk, férfiakról, kezdve társával, Valeriannal..

Campbellék, ez sem lett most hosszú, 4 oldal, a spanyol rajzoló által alkotott angol kalózcsalád története némi humorral és némi koridegen modernséggel, megint folytatódik. Kedvelem.

Van egy újdonság, bizonyos Mindig Győző, a Képregény Egyetlen Igazi Szuperhőse, eredeti nevén, Invincible. Eleinte nem tudtam hová tenni magamban a történeteit. Szokatlan, de aztán ráéreztem valami eredetiségre, Pascal Joussein jól kitalált, és megvalósított ötletre, és megkedveltem. Csak egy kicsit forgatgatni kell a képregényt, minden oldalt megnézni kétszer..

mindig_gyozo_68.jpg

Végül eljutottunk a vitatott történelmi személyiséghez. Ferenc Ferdinánd lesz az, aki annak ellenére hogy egy középhatalom trónörököse volt, annyiszor aláztak meg magánéletben és hivataliban is, mint még senkit a kollégák közül. Alkotás bizonyos Jean-Yves Le-Naur francia történelemtanár munkáján alapul, aki mint kiderítettem, Charles de Gaulle életét is megírta és feldolgozta képregényben. Nos, azt is szívesen látnám, ha Ferenc Ferdinánd története a jól ismert végéhez ér.

franz_ferdinand_68.jpg

Utóirat, ha valakit érdekel I.VH-s képregény, akkor itt, a nagyhaboru.blog-on találhat pár jó, amatőr magyar alkotó rövid kis művét. Egyszerre csak 10 poszt látható, érdemes visszalapozni a többiért is ! A kedvencem ez, a Kittenberger képregény zseniális alkotóitól.

Végezetül a Vitanum Kiadó szavazásáról. Egy jó és részletes, és alapos kérdőívet alkottak meg, hogy feltérképezzék az olvasókat, ki mit szeret, mit nem, mit látna és nem látna szívesen a későbbiekben. Én már kitöltöttem, kérem, töltsétek ki Ti is.

Szólj hozzá!

Címkék: francia történelem képregény fantasy kockás magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr6814897046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.