HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Egy újabb NFL évad végére, amelyben csúnya dolgok is történtek Baltimore-ban.

2019.02.01. 19:41 Sigismundus

Megint egy év telt el, amely aránylag jobban telt a Ravens számára mint az előző, de nem vagyok elégedett. Csúnya dolgok is történtek Hollóházán. De kezdjük talán az elején, az alapszakasz kezdetén még ígéretes volt minden.

ravens.jpg

Aztán felemásan kezdett az évad, megint az a sorminta amit tavaly is kárhoztattam, sokpontkülönbséges győzelmek és kis különbséges vereségek. Ráadásul egy az NFL pofonzsákjától, a Brownstól, és egy igen szégyenletes a Carolinától. Megvertük egyszer az ősellenség Pittsburgh-t, szép volt, és visszavágtunk a Bengalsnak is. Csakhogy elsőre a Bengals vert minket meg, és a Pitts másodjára.

Szóval az kezdett kirajzolódni, hogy megint mi verjük magunkat, nincs rend a fejekben. Márpedig a fejeket az edzőknek kellene rendbe tenni. De épphogy ők nem álltak a helyzet magaslatán.

Fantáziátlan, vagy egyenesen ostoba támadójátékok, ugyanannak a hívása ami előtte többször is sikertelen volt.

A szezon elején az a hír járta hogy zseniális két irányítós felállás lesz, jól megzavarni az ellent, mire is készül a Ravens. Hogy Flacco és Lamar is egyszerre lesznek, a pályán, playenként váltva ugye egymást. Na a zseniális ötletből annyi lett, hogy ha Flacco volt a QB akkor az ellenfél bizton számíthatott rá hogy Lamar 50%ban futni fog, a labdával. Ha már olyan jó futó akkor adjuk neki ugyebár. Ha meg Lamar volt a QB és Joe állt be a vonalra, akkor biztos rá nem kellett embert állítani, inkább Lamarra vagy más futóra lehetett kettőt, mert 8-asunk akkoriban még kevésbé tudott dobni...

Szóval ez volt a zseniális támadóterv, és amikor kiderült hogy az ellen ezt hamar levédekezi, akkor az is kiderült hogy nincs nagyon másik terv.

Így jutottunk el végül Joe csípősérüléséhez, és a kezdő QB cseréhez.

Ami gyönyörűen megdobta a csapat morálját, ez tény, tagadhatatlan. 5 győzelem a 6 meccsből, és az az 1 vereség a Kansastől olyan amit pechnek lehet csak nevezni. Szóval úgy tűnt azoknak lesz igazuk, akik előre fújták a fanfárokat Ozzie remek QB választása miatt a drafton. Hogy nem volt igazuk a kétkedőknek, a károgóknak, remek alapanyag Lamar.

És itt erősödtek fel a csúnya, nemtetszenek dolgok is Hollóháza táján.

Mert egyidejűleg megindult újra a Joe Flacco gyalázás, házon, szurkolókon belül is. ( Volt a felkészüléskor is ilyen, amikor mindenki arról olvashatott hogy a régi QB szóba sem akar állni az újjal. Jellemző a mai fake news hiszékenységre hogy hetekig ezen pörgött külföldi és magyar net is. Igaz hamar kiderült hogy egy hamar törölt hamis twitter indította ezt el, de helyreigazítani, visszakozni már nem volt olyan menő.) Hogy az elmúlt évek gyenge teljesítménye miatt egy személyben tehető felelősé. Aki túlfizetett, aki megkapta a Nagy Pénzt, azért ül, áll, játszik olyan faarccal, mert neki már mindegy.

Odáig ment ez a gyalázat hogy már komolyan azt vártam, kik mikor töltenek fel olyan képeket amelyen az Super Bowl XLVII-es 5-ös mezeiket égetik.

xlvll_5.jpg

Szóval ment a piti gyalázkodás, a face-n és máshol is, a rövidtávú, egymondatos emlékezések, elemzések.

Azért ennél talán bonyolultabb a helyzet. Ha már évek óta tartó válságról beszélünk, akkor azt nem az irányítóban, hanem az irányításban kell keresni. Ozzie GMben, Harbaugh HCben, Martindale OCben.

Ha van egy győztes irányítód, akit jól megfizetsz, építsd köré a csapatot, nem igaz? Na de ha nem ezt teszed, hanem évekig nem neki való játékokat erőltetsz, és a draftokon, piacon rendre pocsék támadójátékosokat szerzel be, de a védőfalat az megerősíted remekül, az minden csak nem a győztes csapatépítés.

Persze hogy kedveszegett arccal mutatkozott már évek óta Flacco, pedig korrekten állt mindig a csapat felé, a meccsek után nyilatkozva is mindig. A legjobb éveit pocsék játéktervvel elszúrják, lesérül, és még ő a hibás mindezekért ?

Szóval, úgy tűnt Lamar a megváltó, aki aztán jól elfut mindenkit a pályán, és micsoda zseni a GM+HC és OCnk, csak kár hogy nem elöbb tették meg kezdő QBnek, mondjuk már a legelső meccsen. Mert hiszen milyen győzhetetlen fegyver is ő, akárki meglássa. 

És be is jutottunk a PO-ba hosszú évek ínsége óta végre.

És itt pukkadt ki a lufi, na nem Lamar lufi, hanem a Harbaugh+Martindale zsenialitása lufi. Legalábbis szerintem. Mert ha egy Chargerst megverünk az alapszakaszban remekül, akkor két héttel később ugyanaz a Chargers ellen NEM UGYANAZZAL A JÁTÉKKAL ÁLLUNK KI !! Ja de mi mégis, a Ravens edzői ugyanazzal a tervvel állnak ki... Hogy Lamar Jackson majd lefut mindenkit mint a szél, mint előtte már ötször. Jogosan röhögtek már a meccs előtt a Chargers játékosai, hogy ők kérem, készültek.

vlcsnap-2019-02-01-19h23m49s880.png

Az egész edzői kar inkompetenciáját legjobban ez a kép fejezte ki, amikor a félidő után visszajött a csapat és azonnal igen jó pozícióba futották magukat a Chargers speciálisai. John Harbaugh döbbenten nézett előrehajolva, a második félidő első perceiben. Nem hitte el amit látott, nem ez volt a megbeszélt terv.... És nemcsak hogy más terv sem volt a fejükben, de tökük, bevállalós bátorságuk sem volt már. Mert szerintem itt be lehetett/kellett volna hozni Joe Flaccot, Lamar helyére. Lamaron látszott hogy fejben már meg van zavarva. A legifjabb rájátszásmeccset játszó QBnak, alighanem inkább használt volna ha lecserélik, tisztelet a csapat iránt, hasonlók. Joe meg, nem tudom hogy nyert, nem nyert volna, 12-0-ról, de legalább valóban megzavarhatta volna a Chargerst. Na ha valahol, hát itt lett volna értelme a híres QB csere tervnek... De nem, a mesterek elengedték a meccset, a PO-t.

Így ért véget az idény.

És a nemszeretem dolgok folytatódnak, Harbaugh beáldozta Martindalet, mint felelőst, ő meg több évre marad még, további jókat csinálni. Állítólag a zseniális terve hogy az irányító köré épít csapatot. Az új GM erősködik, hogy Joe-t csak jól, és neki tetszőn cserélik el.

Így legyen, és szurkolok neki, hogy találjanak egymásra egy olyan csapattal, hol fekszik neki a támadójáték. Ha így lesz, akkor jövőre két csapatnak szurkolhatok legalább. Viszontlássunk Joe, és kösz mindent.

ravens-football-headline-2012-super-bowl.jpg

Lamarnak is szorítok, győzelmeket neki, legyen ideje megtanulni dobni, és átlátni a pályát, és ne törjék össze évente kétszer a Pittsburgh, Buffalo, és most már a Cleveland védői.

Szóval ezzel ért egyenlőre végre az évad, jön a draft, jön a szabadügynökpiac, jön a felkészülés, és hoppá megint új évad is itt kopogtat!!

Ja de addig még van egy Superbowl is. És megint kinek is szurkoljon az akinek kiesett a csapata? Ajánlom tavalyi írásaim.. Sok tiszteletem nekik, de  nem a Patriotsnak..

Szóval hajrá Rams !!

komment

Címkék: amerikaifoci baltimore ravens

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr3114602680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.