HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Gőzsör/Steam Brew- Gőzpunk italok az Eichbaumtól. - sörajánló, és könyvajánló.

2019.01.27. 20:19 Sigismundus

Bár magam is inkább sörkedvelő vagyok, de nem szándékozom a gasztro vagy sörblogok babérjaira törni. Ez a poszt is inkább a gőzpunk+cyberpunk téma miatt jött létre. Magam szerepjátékos emlékeiből (mert voltam az is!) úgy érzem, marginális volt csak az érdeklődés ezen stílusok iránt.

A cyberpunkról bőséges könyvekben a választék, de a steam/gőztémáról már jóval kevesebb. Volt ugye William Gibson+Burce Sterling – A Gépezet, amit nem találtam valami jónak.

Jelent meg azonban Magyarországon, egy érintőlegesen magyar vonatkozású könyvsorozat is, Scott Westerfiled Leviatán trilógiája, amelyben 1914-ben az Osztrák-Magyar Monarchia (fiktív) trónörököse menekül léghajón. Inkább fiataloknak való, az ismertetők szerint, de el fogom olvasni teljesen is, ha megszerzem.

Van ezeken kívül még egy full magyar gőzpunk/alter történelmi regény. Pintér Bence, sok, magyar és külföldi sci-fivel foglalkozó újságíró árulta el azóta megszűnt blogján, hogy ő bizony írt egy ilyet, A szivarhajó utolsó útja címmel. Van benne Dunai Konföderáció, Kossuth unoka, meg még sok más amit el kell hogy olvassak egyszer. Mert még ezt sem olvastam, pedig érdekesen hangzik.

 Ja, és hát a zseniális Kittenberger képregény ! Első és már második is !. 

steam_brew.jpg

Na és rátérve a sörökre. Háromféle a választék, IPA, Red, és Stout. Igényes szép dobozok, szinte sajnálja az ember összegyűrni és a megfelelő szelektív hulladéktárolóba kidobni.

Az IPA, erős, 7,8%-os, nem nyerte meg tetszésem, ez valahogy nem az én ízvilágom. Dobozán az Álmodozó Ifjú Tudós karakter.

German Red a második, szintén 7,8% alkoholtartalommal. Ez már jobban bejött, ízre is. Kalandor/Hősnő igazgatja kalapját, természetesen a haja vörös.

Imperial Stout, ez még jobban tetszik. Sötét sör, alkoholtartalma csak 7,5%. Dobozás az Őrült Gépész/Feltaláló tekint ránk vizsgálódva.

Tényleg jó sörök, a Red és a Stout (egyéni ízlés) fogyasszátok egészséggel, és felelősséggel, mert tényleg erősek.

Szólj hozzá!

Címkék: scifi könyv punk sör történelem william gibson

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr3314342259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
_https.