HTML

Facebook oldaldoboz

Csak úgy irkálok....

Egyik téma adja a következőt, van itt minden. Alternatív és valós történelem. Saját vélemények sokak kedvenc könyveiről, filmjeiről. Ismertető alig ismert, de érdekes filmekről, könyvekről. Némi amerikai foci, némi sci-fi. Retró, Közelmúlt, és Jelenkor. Ami tetszik, szólj hozzá, oszt meg! Ami nem tetszik, szólj hozzá bátran. Az Előmoderációtól se ijedj meg, nem Cenzúra az. Ellenkezőleg, az okos hozzászólók, értelmes ellenvélemények, jó viták barátja, és támogatója.

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Régvolt Big Brotherek emlékezete. - harmadik, befejező rész. (amelyben a BB2 játékosok sztrájkjával kezdődött, és bukással ért véget.)

2018.12.14. 08:12 Sigismundus

Vége lett az első évadnak, és a TV2 azonnal rástartolni akart a másodikra is. Nincs ebben semmi meglepő, az RTL már ott hasított a VV-vel, TV2 meg akarta lovagolni a sikerét. De alighanem nem számítottak ilyen gyors duplázásra első terveikben, kellett valamivel kitölteni a felkészülési és castingidőt.

Nem volt rossz az ötlet, a VIP-Brother. Celebek 5 napra beköltöznek, előadják magukat, TV2 közvetít, persze illően celeb-kompatibilisan, nézők szavaznak házitündérre és házisárkányra. Így is lett, három ilyen szenzációs rész, egyenként 8-8 celebbel.

Olyan arcok vonultak be, mint csúcsidőszakán épp hogy túl levő Ganxta Zoli. És Győzike, aki még nem tudta, hogy az RTL-től fogja megkapni az igazi sikert 3 év múlva. Soma Mamagésa, és Zámbó Árpi aki arról volt híres, hogy Zámbó Jimmy öccse volt. Bochkor&Boross, Vujity Tvrtko, és Harsányi Levente. Növényi Norbert és Détár Enikő. Sebeők János, megvan ?! Rajtuk kívül még jöttek olyanok is mint Lui Padre, Zalatnay Sarolta, valami Giselle nevű, és Elizabet King felnőttfilmszínésznő. Utóbbi miatt Győzikére emlékszem, hogy aggódó sikongatásokkal fogadta a hírt, mert a pornószínész az ugye olyan fajta, hogy rámászik azonnal minden férfire akár akarják akár nem, jújj mit szól majd Beja asszony?

Felesleges volt aggódnia, Elizabet nagyon csendes egy lakója lett a háznak, alig lehetett észrevenni. Csak egyszer hívta fel a figyelmet magára, egy feladat közben, ha jól emlékszem. Egy olyan feladat volt amikor egy lélek-coach vagy mentor jött be a Házba, és feladatokon keresztül gondolkodtatta el a játékosokat magukról. (akkoriban jöttek ezek divatba, ma már bármely munkahelyi trénig sokszor ismert részei). Nos itt történt hogy Elizabet lelkében valamit nagyon elindított ez, próbálta is elmondani, de csak küszködött a szavakkal. Ami megmaradt, és a TV-s közvetítésen is nagyon átjött, hogy a társai mennyire megérezték ezt a lelki küzdelmét és együtt érzően hallgatták.

Más, poénok és sztorik? Sebeők János panaszolta hogy nem kap kiflit a reggeli kakaóhoz, a vele lévő celebnők szerint ez cuki volt. Zámbó Árpi szerint Soma büdöset fingik a sok zöldségtől. Míg mások szerint Árpi feje és arca olyan mint Ropi bohócé a Simpson családban. Jól elmarhultak, hozták a nézettséget és műsort.

Aztán eljött a várva várt nap, megkezdődött végre a BB2. A fórumon mindenki izgatottan várta, reménykedve az első évad alatti jó hangulatban. Volt némi alapja, hisz 12 helyett 14 játékos költözött be, hosszabb évadot ígérve. Aztán kiderült hogy kb ez ami az elsőhöz képest változás, meg hogy kaptak szaunát is a Házba.

A TV2 persze megmondta az elején hogy most inkább átlagembereket válogattak be. Csak az egyik kecskeméti lány, Mónika viselkedett valóságshow-szereplőhöz képest meglepően. Ugyanis beköltözés előtti estén teljesítették a jövendő játékosok egy kívánságát, ő pedig az akkoriban megnyílt Nemzeti Színházat akarta megnézni.... Feltűnt már a beköltözés után hamar az éles szemű elemzőinknek, hogy ezek kevésbé karakteresek. De hogy a játékosok nem is fognak igazán karakteresen viselkedni, arra alighanem a TV2 sem számított. Pár enyhe részegség, és vita volt mindössze, de ez nyomába sem ért az első évad máig emlékezetes szereplőinek, jeleneteinek, belharcainak, románcainak.

bb2_jatekoselemzes_2.jpg

Big Brother is hamar megérezhette hogy bizony más a helyzet. Egyik első büntetésként elvette a megkeresett plusz pénzt, ami a cigit is érintette. Na erre lett a rövid életű játékossztrájk, ami a TVben persze nem látszott. Kibeszélték a játékosok maguk közt a válogatást, meg mindent. Igaz, Brother a neten sem akarta hogy ez látszódjon, ugyan a kamerastop eddig máskor is alkalmazott módszerét itt is bevetette.

De a mikrofonokat elfelejtették kikapcsolni.

És a fórumunk éjjeli baglyai akik általában szorgosan leírták addig is hozzászólásokban a reggeles műszakunknak, mi történt, mindezt végig is hallgatták.... És reggel megkommentelték mindezt nagy örömünkre.

bb2_jatekossztarjk_1.jpg

bb2_jatekossztarjk_2.jpg

Ellaposodott a játék. Megérezték ezt a játékosok is odabent, ha jól emlékszem a Zoli nevű hajópincér ki is akar menni, de végül elintézték hogy szavazáson essen ki hamar. Szilvi nevű csajt egy erősen mondvacsinált okkal kizártak, bejött helyére Viola, aki pár fórumozó hosszan tartó kedvence lett aztán. Beküldték egy egész hétre Renatot, hátha megdugja valamelyik jobb csajt, de nagyon visszafogott úriember módjára viselkedett.

Szóval, uncsi lett a műsor. Így a fórumon is más témák kerültek elő, magánélet, ki merre vacsorált, meg az éppen akkor kitörő, aktuális iraki háború, 2003-ban. Amit bejelentett a TV2 a lakóknak, bár ez ugye sehogyan nem érintette a magyarokat akkoriban. Csak éppen kellett valami drámai adás, ahogy a külvilág hírei mégis bejutnak a lakókhoz, megdöbbenés, mit reagálnak, hasonlók. Más értelme nem volt.

Szóval esett a nézettség erősen, rövidebb lett az összefoglaló, átkerült a késő esti sávba, majd a vége felé már az olyan saját szabályokat sem tartották be mint hogy kiesett játékost nem küldenek vissza. A középtájt kiesett Öcsi, mint Doktor Öcsi rendszeresen visszament amolyan botcsinálta pszihológusként végighallgatni a sirámokat. Végül az utolsó három megmaradt játékos osztozott valahogy a nyereményen, és kész, kialudtak a kamerák.

A TV2 persze azóta is azzal zárja le a kérdést, hogy a valóságshow mint műfaj kifulladt, ezért nem nézték a nézők. Mindezek után a VV3 még nagyot hasított, majd kihagyás és szünet után a szenzációs VV4 és VV5-ök vertek le minden más nézettséget. Manapság a VV-sokadik is megy még, igaz már csak fia-csatornán.

És most lássuk a BB2 bukásának a fórum szerinti lehetséges okait. Emlékekből, mások hozzászólásaiból vagyok ilyen okos.

TV2 a szabályokon nem változtatott, ugyanaz volt szinte minden. Ellentétben a VV-vel, ahol mindig csináltak valami újítást az előző évadhoz képest, megzavarva a beköltözőket kissé alaposan. Ez helyett TV2 csak hátradőlt és várta hogy majd megint dől az SMS, dől a lé, csak a kalapot kell tartani.

És mire gondolhattak kiválasztáskor? Ezek az emberek végignézték nemrég az első évadot, olvasták az újságokat, frissek voltak az emlékeik, a tudásuk, hogy is néz ki ez a játék a TVben. Mire kell ügyelni, hogyan nem szabad viselkedni. És gondosan ügyeltek is erre.

Csata utáni okosság, talán szerencsésebb lett volna a még nem ismert menetű, formátumú játék első évadába ezeket az átlagembereket betenni, így kiadtak volna magukból többet. Második évadba pedig jöhetett volna az sok öntörvényű, extrém és makacs figura, Renato, Pongó, Zsanett, Évi. Akik még a kamerák előtt sem uralkodtak volna magukon annyira.

Nem így történt, hanem másként. Szerintem ez óta a bukás óta sújtja a TV2-t a lúzerátok, hogy saját műsoraik rendre befuccsolnak. A TV2nek volt egy aranytojást tojó tyúkocskája, ami mindenhol máshol, mindenki másnak aranytojást tojt. De a TV2 nem gondozta a tyúkocskát, az meg tojt nekik tojni.... Hiába no, jó műsort készíteni tudni, a sikerért megdolgozni kell...

Köszönöm az egykori BB Fórum törzstagjainak sok-sok érdekes, vidám, vagy elgondolkodtató hozzászólását.

1 komment

Címkék: reality nosztalgia így látom én elmúlt2Xév

A bejegyzés trackback címe:

https://csakugyirkalok.blog.hu/api/trackback/id/tr7214481696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2018.12.20. 19:06:09

Hát pl.ez az érdekes a mostani VV by Big Brother-ben,mitől Big Brother ha egyetlen,állítólag kőbe vésett szabályt sem vettek át,a Szilvi nevű játékost épp azért dobták ki mert halkan suttogva "sugallta" egy másiknak hogy kire kéne szavazni-a VV-ben meg szinte kötelező taktikából tejesen nyíltan összebeszélni,egymásra és saját magára rakatni a jelölést...
süti beállítások módosítása
_https.